Tanja fik energirenoveret til fordel for regningen

taget med solceller

2 år siden |  0 comments  |  Lidt til boligen

Efter at hun synes det trak fra vinduet, og energiregningen blev større og større, valgte Tanja at gøre noget ved problemet. Der er altid meget snak om at passe på miljøet, og derfor er det enormt relevant i dag, at passe på både sine egne regninger, såvel som naturen vi lever i.

Fik solcelleanlæg installeret


Tanja udtaler ” Den globale opvarmning puster os alle i nakken, og derfor tænkte jeg at gøre noget ved det. Det startede med, at jeg snakkede med mine forældre, og de anbefalede at jeg gjorde noget ved problemet, da der ikke er særlig godt isoleret i vores hus, og det trækker fra vinduerne”. Det var hendes forældre som anbefalede at få solceller”Mine forældre pressede på, for nu der alligevel skulle renoveres, kunne man lige så godt investere lidt i fremtiden, og også anskaffe sig et solcelleanlæg sagde min far”. Tanjas forældre har et nyt, og et energimæssigt hus i topklasse, som også inspirerede Tanja til selv at gøre noget ved sagen, og give hendes eget hus et forbedret energimærke.

Var i tvivl om det kunne betale sig


Der gik en masse tanker igennem hovedet på Tanja, før hun besluttede sig for at tage hånd og sagen, og renovere sit hus. Hun havde hørt, at for at være sikker på, at man tjener de penge hjem, som man bruger på renoveringen, skal man blive boende i yderlige 4-6 år, før det er en god forretning for ens personlige tegnebog. Derfor gav det megen tvivl. ”Jeg var meget i tvivl om hvad jeg skulle gøre, for jeg havde tænkt meget på, om jeg skulle flytte fra mit hus, og ind i et større”. Hendes generelle tvivl blev dog hurtigt mødt af hendes venner, familie og kærestes reaktioner, da de ikke mente, at det var noget at overveje. ”Min kæreste sagde, at han helt sikkert ikke ville gå sin vej” griner Tanja, og tilføjer ”Vi har allerede nu 3 børn, og er ikke interesseret i at skal have et større hus. Alle børnene har et værelse, og det er ikke noget problem med pladsen – i hvert fald ikke endnu, nu må vi vente og se når de bliver teenagere”. Efter at Tanja fik renoveret sin bolig, fik hun en lavere elregning, og bestemte sig for, at den ekstra kapital kunne benyttes på at friske huset op. Hun fik en god sandblæsning pris fra et lokalt firma. ”Jeg fik et rigtig godt tilbud, og en sandblæsning gør virkelig noget flot for husets facade. Det gennemførte vores renovering”.

Er du selv i tvivl, om du burde renovere dit hus? Hvis din elregning er stor, så bør du overveje at lave en sådan investering. Men husk blot, at hvis du har planlagt at flytte inden for de næste par år, så bør du genoverveje, da du måske ikke får lige så mange penge ud af det, når du engang sælger din bolig.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :