Lamper og deres funktion

mange forskellige lamper

3 år siden |  0 comments  |  Lidt til boligen

Hvorfor vi bruger lamper


En ting vi bare ikke kan undvære er vores belysning. Takket være den dejlige nyopfundne elektricitet kan vi sidde i skæret i skæret af ’falsk’ lys til langt ud på natten og skrive rapporter eller diverse ting vi nu gør om aftenen efter midnat. Vi er ikke længere så bundet af det levende lys fra solen og stearinlys. Det gør også at vi natteravne kan få langt mere ud af vores hverdag, da vi som bekendt er mere effektive senere på dagen. Lamper er en genial opfindelse. Elektriciteten er stadig så ny men den har allerede gjort så meget for menneskeheden og ført os så langt, at vi ofte glemmer hvor ny elektriciteten faktisk var. For bare hundrede år siden var elektricitet stadig ikke anvendt i mange hjem. Den var netop kommet frem sidst i 1800-tallet og folk havde ikke vænnet sig til dette nye og mere skarpe lys. De foretrak det gamle velkendte levende lys fra ilden og solen. Efterhånden fik flere og flere mennesker derimod øjenene op for den dejlige elektricitet og hvilke vidundere den kunne gøre. Også indenfor belysning.

I dag er det uhyre få mennesker der lever uden elektricitet og lamper i deres hjem. Og da slet ikke i vores vestlige del af verdenen. Her er lamper en så fast del af vores hverdag og inventar i vores hjem at vi knap nok tænker over at de er der. Vi bruger nonchalant knapperne der tænder for lyset, og mange af os har mange forskellige lamper rundt omkring i huset og hjemmet. Endda mange forskellige lamper. For i dag findes der nemlig mange forskellige former for lamper; væglamper, skrivebordslamper, loftslamper og lamper der står på kommoden og stuebordene. Vi har dem overalt.

At lamper er blevet så fast en del af vores hverdag kan samtidig være en stor trøst for de mørkeræde. Det acceptabelt at børn er mørkeræde og de får ofte en lampe ind på værelset med dæmpet belysning, så de stadigvæk kan falde i søvn og ikke holdes vågen af det skarpe lys. Også de voksne kan nu nyde godt af de mange lamper. Du kan bl.a. finde et stort udvalg af lamper på denne side. Det er ikke nær så accepteret at voksne mennesker er mørkeræde. de kan nu nemmere både skjule og håndtere deres angst for mørket. Det må have været frygteligt før i tiden, hvor man kun havde levende lys. Levende lys er farligt og desuden har levende lys en tendens til blot at gøre skyggerne længere og endnu mere uhyggelig end de var i forvejen.

Lamper overalt


Hos diverse internetforhandlere kan man få fat i en masse forskellige lamper både udenfor og indenfor. Klik her hvis du vil se et væld af forskellige lamper og hvidevarer. Lamperne fås i forskellige mærker, størrelser og former både til børneværelset og til stuen. Alle kan nyde godt af lamperne uanset hvilken smag eller stil man ønsker at føre i hjemmet og udtrykke for andre. De forskellige hjemmesider har noge for enhver smag og pengepung. Og hvis er øko-venlig kan de nemt fremskaffe et par sparepærer. Uanset om det er LED- eller halogen-pærer.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :