Jura er vigtig for alle at have styr på

jura gudinde

1 år siden |  0 comments  |  Lidt om arbejde og penge

Jura kan for mange mennesker virker som et tørt og kedeligt emne, som de ikke forstår sig på og som derfor virker ligegyldig i deres øjne. Men intet kan være længere fra sandheden. For uanset din situation, dit job og din bopæl så er omfattet af en del love og bestemmelser.

Din arbejdsplads og juraDet første sted jura har stor indvirken for din dagligdag uden du tænker over det er i forbindelse med dit arbejde. Eksempelvis er din kontrakt underlagt lov om ansættelsesaftaler, da der er visse bestemmelser som skal overholdes. Dernæst er der funktionærloven, såfremt du er funktionær. Derudover er der visse sikkerhedslove og regulativer som din arbejdsgiver er underlagt. Uanset om du er lønmodtager eller arbejdsgiver er det altid en god idé at have styr på disse ting. Alternativet kan blive dyrt og bekosteligt for begge parter.

Din bolig og juraDet næste sted du ikke tænker over hvor stor vigtighed jura har er din bolig. Bor du i en lejebolig er du underlagt lejeloven. Den regulerer hvor meget din lejlighed eller dit hus må stige i husleje. Dernæst er det den der gør at du ikke kan smides ud efter 2 år idet at lejemålet er blevet uopsigeligt. Så der er mange gode ting for dig som lejer, som Lejeloven regulerer. Som udlejer giver Lejeloven dig ret til at sætte en lejer på porten ved grov misligholdelse.

Bor du i egen lejlighed eller hus er du også underlagt en del love og regler. Der skal betales ejendomsværdiskat. Dine lån er sikkert taget igennem kreditforening som ligeledes er underlagt strenge lovkrav.

Når du handler og jura


Et af de steder hvor jura har størst indvirken på din dagligdag er når du handler. Mange mennesker kender desværre ikke til deres rettigheder når de handler. Eksempelvis er en mundtlig aftale ligeså bindende som en skriftlig hvilket mange mennesker ikke ved. Men det betyder at hvis en sælger lover dig noget mundtligt så skal han efterleve det. Problemet er at dokumentere det. Men det ændrer ikke faktum på at det er bindende. Det er bare en af de ting folk ikke er klar over. Dernæst er der e-handelsloven som finder anvendelse når du handler på nettet. Når du handler på nettet har du eksempelvis 14 dages fuld returret uden at skulle angive en årsag.

Når du får børn og jura


Det sidste sted jura har stor indflydelse er når du får børn. Her er der først og fremmest en del love om du er forpligtiget til at sørge for dine børn kommer i skole og give dem mad og drikke samt sørge for et tag over hovedet på dem. Derudover er der arveret, som er en god idé at indtænke inden at du forlader jorden for at hjælpe processen for dine børn. Så uanset hvilket af dit liv du tænker på så er der love indblandet derfor kan det være en god idé at hyre en advokat hvis du er i tvivl om dine rettigheder så klik her og læs mere om dine muligheder.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :