Gode tips til, når du skal tage lån

2 år siden |  0 comments  |  Lidt om arbejde og penge

Et af de største ansvar i livet


Det er meget sjældent man møder en person, som er gået igennem hele deres liv uden at tage et eneste lån. Hvis de har sådan et liv er det som regel fordi de enten er meget velhavende, eller simpelthen bare lever for meget under, hvad mange andre har af ambitioner. Stort set alle og enhver der vil købe et hus eller eje deres egen lejlighed engang, eller måske starte en virksomhed (eller bare har brug for et par mønter til måneden løber ud) vil finde, at de en dag står overfor beslutningen, om de skal tage et lån eller ej. Og selvom der er mange negative konnotationer ved at tage et lån, så er det stadig for mange en helt fornuftig ting at gøre, og udelukkende den rette vej – for ellers ville lån jo ikke være så populære som de er. Men før vi starter med at diskutere de gode ting, er det altid en god ide, at få stillet de negative konsekvenser ved lån på banen.

Man skal være varsom


Når der skrives ”de negative konsekvenser” er det ikke altid negativt på den måde, at det er uundgåeligt. Lån er faktisk, for langt størstedelen af mennesker et fuldstændigt fornuftigt forslag som har hjulpet dem på rigtig mange måder i deres liv, som for eksempel ved at købe deres første hus eller lejlighed. Det er dog ikke for alle, at tingene går så glidende. Det er tit noget, medierne skildrer som værende en negativ ting. Og selvom de situationer naturligvis er beklagelige, så er det altså ikke særlig ofte de sker (hvis de skete hele tiden ville det trods alt ikke være nyheder når det nu engang skete). Og størstedelen af tiden er det faktisk lidt personens egen skyld, fordi de ikke har læst forbeholdene for lånene godt nok. Hvordan undgår man så sådan en situation? Løsningen er simpel, det gælder i almindelighed bare om, at man altid skal læse hvad man underskriver godt igennem. I klausuler kan det godt være gemt forskellige ting som kan fange en senere, som man ikke havde regnet med. Men overordnet set er det meget uundgåeligt.

Handl hos gode kreditorer


Når du skal handle lån er det bedste du kan gøre, for at undgå at blive bondefanget altså simpelthen, at tage lån hos nogen, der er kendte og har fået god respons. Det gælder på mange måder det samme princip med internethandel, på samme måde som du ikke køber dyre mærkevarer på en eller anden tilfældig kinesisk hjemmeside, så skal du heller ikke tage lån fra et firma, som du aldrig har hørt om og som ikke findes på internettet. Det er altid bedst at researche dit forbrugslån inden du tager det, på den måde kan du slippe udenom de fleste problemer, som lånere der er kommet i saksen er endt i. Det anbefales også stærkt, at man ikke låner mere, end man kan betale tilbage i den nære fremtid (medmindre man har en plan for det, eller lånet er større til f.eks. et hus eller lignende).

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :