Er forbrugslån en god ide?

forbrugslån

3 år siden |  0 comments  |  Lidt om arbejde og penge

I dag skal vi snakke om forbrugslån, og om hvorvidt det er en god ide. Der er sikkert mange holdninger til det spørgsmål, og det er ikke fordi vi tror at vi sidder med den endegyldige løsning, men her kommer i hvert fald nogle overvejelser som du så kan bruge til at danne dig din egen menig. Vi kaster os direkte du i det…

At låne penge er ”altid” skidt…


Som udgangspunkt er det altid en dårlig ide at låne penge. Men også det er en sandhed med modifikationer, for det kommer jo meget an på hvad du vælger at låne dem til.

Skal du ud at købe et hus tager det 30 år med opsparing før du får råd til at købe det kontant, og det giver jo ikke så meget mening. Så her er det en god ide at låne penge. Eller hvis du har en forbedring du kan lave i boligen (som f.eks. at isolere eller opsætte solceller) som kommer til at spare dig mange penge, men som også koster en del nu og her, så meget at du ikke har råd til det. Så kan det også være en god ide at låne penge her og nu, og så tilbagebetale lånet med besparelsen senere.

Men nu snakker vi jo ikke lån til hus og forbedringer, men forbrugslån af den type du kan finde her, og der er udgangspunktet at det er en dårlig ide at låne penge. Og hvorfor så det?

Jo, for du låner jo til forbrug, og det vil sige at pengene bare bliver brugt. De bliver ikke investeret eller på anden måde brugt til noget langsigtet, de forsvinder bare. Og når du så skal ud at tjene penge bagefter skal du både tjene de penge som du lånte PLUS renterne, så du skal bare arbejde hårdere end du gjorde før.

Men…


Men det er jo selvfølgelig også et men, for det er ikke altid at det er sådan en dårlig ide at låne penge. Nogle gange kan det faktisk være det eneste rigtige at gøre. Lad os sige at køleskabet går i stykker – jamen så er der ikke så meget at gøre, hvis ikke du har penge til et nyt på kontoen bliver du jo nødt til at låne penge for alternativet til et nyt køleskab er at du skal spise alle måltider ude, og det bliver meget dyrt i længden.

Et andet eksempel kan vær en studiecomputer der går i stykker – her er der heller ikke så meget at rafle om, den skal bare erstattes.

Det kan også være der er et godt tilbud på noget og det gælder om at slå til, og så kan det også være i orden at låne penge, især hvis du tager et lån som dette hvor du kan låne uden rente så længe der er tale om et lille beløb.

Et sidste råd


Du har formegentlig nu forstået at det gælder om at overveje hvornår du skal låne penge, og undgå at gøre det hvis ikke det er noget vigtigt du skal bruge pengene til. Men hvis du ender med at låne penge så kan du lige så godt gøre det der hvor det er billigst for dig.

Derfor er det en god ide at bruge 5 eller 10 minutter på at kigge på en oversigt over lån sådan at du vælger det rigtige.

Husk at det er ÅOP du skal kigge efter og ikke rente, og husk så også at læg penge til side sådan at du kan betale lånet tilbage igen en dag – ellers ender du bare med at skulle tage et nyt lån, og det går ikke.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :